A.N.P.C.P.P.S. Romania – Membra a Comisiei pentru Eticheta U.E. Ecologica!

In Monitorul Oficial al Romaniei din 30 august 2011 s-a publicat componenta nominala a Comisiei pentru eticheta U.E. ecologica din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor. Din Comisie face parte si InfoCons, prin reprezentanti.

Comisia pentru Eticheta U.E. Ecologica s-a infiintat caorganism consultativ independent in cadrul Ministerului Mediului, fara personalitate juridică si are ca obiectiv sprijinirea procesului decizional de acordare a etichetei ecologice acelor grupe de produse si servicii care au impact redus asupra mediului.

Eticheta U.E. Ecologica este, de fapt, un instrument prin care sa incurajeze operatorii economici sa comercializeze bunuri sau servicii cu un impact redus asupra mediului.

In general, produsele sau serviciile au impact asupra mediului in toate ciclurile de viata – de la materie prima, la productie, la distributie , la consum pana la reciclare sau eliminare. De aceea, prin aceasta etichetare ecologica se incearca limitarea substantelor care au impact negativ asupra apei, aerului sau solului. Mai mult, se incearca si eliminarea subtantelor care pot avea impact asupra sanatatii, cum ar fi substantele alergene sau cancerigene.

In concluzie, aceasta Eticheta U.E. Ecologica ofera consumatorilor europeni – inclusiv cumparatorii publici si privati- garantia unui produs sau serviciu ecologic.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal