ANPC a oprit de la comercializare peste 22 tone de peste si produse din peste intr-o actiune demarata de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța si cu ajutorul CRPC Regiunea Bucuresti-Ilfov

În cadrul acțiunii de control au fost sancționați următorii operatori economici, prezenți în mai multe locații din județul Constanța: Auchan Romania, Fisher Group, Telecamir.com, Miricos SRL, Selgros Cash&Carry, Metro Cash&Carry, Carrefour, Kaufland Romania și a fost retrasă de la comercializare o cantitate de 20 de tone de pește și produse din pește cu o valoare de 643186 lei.
Pe trasabilitate au fost demarate controale in regiunea Bucuresti Ilfov unde au fost aplicate 41 sancțiuni contravenționale în valoare de 460000 lei și 5 avertismente. S-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a cantității de 22733 kg pește și produse de pește, în valoare totală de 707156 lei și oprirea temporară de la comercializare a cantității de 4410,5 kg de pește și produse de pește, în valoare de 129706 lei.

Distribuția de lapte, fructe și legume la școală datorită unui program UE

Printre abaterile constatate se numără:

  • comercializarea de pește și produse de pește congelate cu gheață suplimentară în ambalaj, produsele având aspect de bloc compact
  • comercializarea de pește și produse de pește congelate cu acumulare cantitativă de gheață și arsuri de congelare
  • pește și produse de pește congelate în ambalaje depreciate
  • comercializarea de pește și produse de pește care prezentau decolorări, miros specific, suprafață acoperită cu mucus și modificări organoleptice
  • comercializarea de produse cu data durabilității minimale depășită
  • depozitarea fără a se respecta condițiile de temperatură menționate pe eticheta produsului și/sau fără existența stratului de fulgi de gheață protector.
  • lipsa informațiilor privind modul de capturare și denumirea științifică a produselor comercializate
  • lipsa informațiilor privind faptul că peștele și produsele din pește fac parte din categoria alimentelor alergene
  • indicarea necorespunzătoare a prețurilor

Sursa: ANPC

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal