ANPC a dispus retragerea de la comercializare a unor loturi ale produsului ALCOFARM

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor  a retras de la comercializare produsul ALCOFARM, lotiune pentru ingrijirea epidermei cu efect antiseptic, producator SC PET& ADY TRADING SRL, Nasaud, loturile 234/01.07.2011 si 235/02.07.2011. In judetul Bihor au fost semnalate 25 de cazuri de decese in urma consumului produsului mentionat. ANPC atrage atentia consumatorilor care detin produsul ALCOFARM din loturile mentionate mai sus sa-l distruga.
In urma prelevarii probelor si a emiterii Buletinului de analiza emis de Centrul National de Sanatate Publica Cluj pentru loturile mentionate, s-a constatat prezenta in compozitie a produsului a alcoolului metilic, desi  in lista ingredientelor era mentionat alcoolul etilic.
ANPC controleaza piata si urmareste existenta la comercializare a altor loturi ale produsului. In cazul existentei lor, comisarii ANPC vor preleva probe pentru determinarea prezentei alcoolului metilic.
Totodata, ANPC atrage atentia asupra folosirii corecte a produselor in conformitate cu destinatia pentru care acestea sunt concepute.

sursa:

http://www.anpc.gov.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=607:anpc-a-dispus-retragerea-de-la-comercializare-a-unor-loturi-ale-produsului-alcofarm&catid=23&Itemid=72

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal