ANPC a desfasurat actiuni de consiliere a operatorilor economici care isi desfasoara activitatea pe Valea Prahovei

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, prin Directia Generala Control a desfasurat in acest sfarsit de saptamana, actiuni de consiliere a operatorilor economici care isi desfasoara activitatea pe Valea Prahovei. Unitatile, existente intre statiuni, care comercializeaza suveniruri, unitatile de alimentatie publica precum si cele de cazare au fost verificate din punct de vedere al respectarii drepturilor consumatorilor.

Citește și:

UE deschide noi oportunități pentru conectivitatea globală și încearcă să consolideze legăturile strategice cu Asia

Au fost identificate la comercializare diverse jucarii care prezentau abateri privind inscriptionarea numelui, a denumirii comerciale inregistrate sau a marcii inregistrate a producatorului si/sau a importatorului, precum si a adresei la care acestia pot fi contactati , abateri privind marcajul de conformitate CE, abateri privind cerintele generale de siguranta si abateri privind declaratia de conformitate. De asemenea se aflau la comercializare o serie de jucarii (pistoale cu bile, slime-uri etc.), produse notificate prin sistemul RAPEX.

Au fost gasite la comercializare produse textile si articole de uz casnic inscripotionate cu branduri de renume Audi, Mercedes-Benz, Volkswagen, Dacia Logan, Opel.

Sursa: A.N.P.C.

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal