Angajați cu normă întreagă sau cu fracțiune de normă: ore plătite săptămânal

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Angajați cu normă întreagă sau cu fracțiune de normă: ore plătite săptămânal

În medie, angajații cu normă întreagă în Uniunea Europeană (UE) au fost plătiți pentru 38 de ore pe săptămână în 2016, cu 18 ore mai mult decât angajații cu fracțiune de normă din UE, care au fost plătiți timp de 20 de ore pe săptămână.

În statele membre ale UE, numărul mediu de ore plătite angajaților cu normă întreagă a variat de la 40 de ore pe săptămână, în Slovenia, Croația, Ungaria, Cehia, Cipru, Malta și Austria până la 35 de ore pe săptămână în Franța.

Pentru salariații cu fracțiune de normă în diferite state membre UE, numărul mediu de ore săptămânal plătite a variat de la 23 de ore în Croația, Ungaria, Slovacia, Italia și Franța până la 13 ore în Danemarca.

Cifrele provin din cele mai recente rezultate ale studiului privind costul forței de muncă de patru ani, care furnizează detalii privind nivelul și structura datelor privind costul forței de muncă, orele lucrate și orele plătite angajaților din UE.

Orele plătite includ toate orele normale și orele suplimentare efectuate și remunerate de către angajator în cursul anului de referință. Acestea includ, de asemenea, ore nelucrate, dar totuși plătite (de exemplu, concediu anual, sărbători legale, concediu medical plătit, formare profesională plătită, concediu special plătit etc.). Numărul total de ore plătite se referă la toți angajații, indiferent dacă au lucrat întregul an de referință sau mai scurt.

Sursa: Eurostat

Citește și:

Vrei să afli mai multe informații despre asigurări?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu