Ambasada Italiei in Romania – prima ambasada complet accesibilizata cu placute de orientare pentru persoane cu deficiente de vedere

Bucuresti,  6 aprilie 2015 – Asociatia pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons anunta accesibilizarea completa si cu titlu gratuit a Ambasadei Italiei in Romania cu placute de orientare pentru persoane cu deficiente de vedere.

Prin acest proiect InfoCons doreste sa ajute la acordarea accesului persoanelor cu handicap vizual la spatiul public prin eliminarea barierelor si restrictiilor de orice natura si evitarea discriminarii.

In vederea recunoasterii si respectarii dreptului persoanelor cu dizabilitati de a beneficia de masuri care sa le asigure autonomia, integrarea sociala si profesionala, precum si participarea activa la viata comunitatii, institutiile publice si anumiti operatori privati trebuie sa adapteze cladirile civile si spatiul urban la nevoile individuale si colective ale persoanelor cu deficiente de vedere.

Dezideratele Proiectului, desfasurat si in parteneriat cu Asociatia Nevazatorilor din Romania sunt in conformitate cu actiunile Uniunii Europene “Strategia europeană 2010-2020 pentru persoanele cu handicap: un angajament reînnoit pentru o Europă fără bariere` cat si conform prevederilor Legii nr .448/2006 ce reglementeaza drepturile persoanelor cu handicap si a Ordinului nr.189 din 12 februarie 2013 pentru aprobarea reglementarii tehnice’Normativ privind adaptarea cladirilor civile si spatiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap,indicativ NP O51-2O12-Revizuire NP 051 /2000
Placutele de accesibilizare pot fi consultate pe http://www.protectia-consumatorilor.ro/indicatoare-semnalistica-infocons/.

InfoCons – A.N.P.C.P.P.S. Romania – o9atitudine ! – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

Ia atitudine! Cunoaste-ti drepturile si exercita-le apeland 021 9615!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal