Alunecari de taren – După încetarea evenimentului

Staţi departe de zona de alunecare. Ar putea exista pericolul unor alunecări suplimentare.

Verificaţi dacă există persoane rănite şi blocate în apropiere, fără a intra în zona alunecării de teren.

Îndrumaţi-i pe salvatori. Controlaţi dacă există pericole asociate precum ruperea cablurilor electrice, conductelor de apă, gaz şi canalizare, precum şi a drumurilor rutiere ori căilor ferate.

Refaceţi zonele deteriorate cât mai repede posibil până ce eroziunea cauzată de pierderea de teren poate conduce la inundaţii ori noi alunecări de teren.

Cereţi sfaturi de la un expert geotehnic pentru evaluarea pericolelor de alunecare de teren şi stabilirea măsurilor tehnice de reducere a riscurilor.

Sursa: IGSU

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal