’’S-a terminat perioada de liceu pentru multi adolescenti si incep emotiile cu privire la facultate. Aceste emotii, traite intens atat de adolescentii care devin actorii evenimentului cat si de parinti, frati, surori sau bunici, marcheaza hotarul dintre adolescenta si maturitate.

Dar oare stiu tinerii cum sa isi aleaga viitorul? Cum sa isi aleaga facultatea?

Din punctul de vedere al consumatorului de educatie informat, un tanar trebuie sa inteleaga ca renumele unei universitati nu inseamna ca si facultatile din cadrul acesteia sunt aliniate la acelasi standard. Indiferent daca vorbim de o universitate de prestigiu, se poate intampla ca unele facultati sa nu fie dotate corespunzator specializarii, ca unii profesori sa fie mai bine pregatiti decat altii sau sa nu beneficieze de acreditarea Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

Asadar, fiecare dintre cei care doresc sa aleaga o anumita facultate din tara sau din strainatate sa aleaga cu grija, sa se informeze din surse sigure si sa opteze pentru facultatea care se potriveste cel mai bine personalitatii lor.

Acest moment este cel mai important pas din viata unui tanar si speram ca in viitor sa nu mai avem vanzatori care au terminat o facultate de medicina sau absolventi de drept care fac si practica alte meserii. In acest context, este importanta informarea cu privire la calitatea serviciilor academice oferite de o anumita facultate, in conditiile in care perioada studiilor universitare trebuie sa reprezinte hotarul si fundatia vietii profesionale si nu doar o perioada in care mai copilarim putin. Trebuie sa avem grija de fiecare moment din viata noastra pentru ca nici o clipa nu se reintoarce!

Pentru a facilita accesul la informare, miscarea de protectie a consumatorilor – InfoCons va demara evaluari independente si va publica constant informatii despre facultatile de stat si private din Romania si nu numai!

Ia atitudine! si tu poti decide pentru tine!`

Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons Organizație pentru Protectia Consumatorului

InfoCons (www.infocons.ro), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercita-le apelând 021 9615!*

*Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Pe același subiect

Distribuie

Meniu