Orice angajat își poate alege orice fond de pensii obligatorii private doreşte.în situația în care nu ai ales personal un fond de pensii, vei fi repartizat automat de către Casa Națională de Pensii, la unul din cele 7 fonduri de pensii administrat privat;

Poţi vedea care sunt fondurile de pensii administrate privat din România pe website-ul ASF accesând link-ul – https://asfromania.ro/supraveghere/registre-electronice/pensii-private-pilonul-ii/p2-fonduri

Poți schimba oricând fondul de pensii administrat privat la care ai fost alocat automat sau pe care l-ai ales. Solicitarea de schimbare a fondului o poți trimite către noul Fond la care dorești transferul și ulterior vei urma pașii din procesul pe care acesta îl indică.

Atenție, este ilegal ca angajatorul să impună alegerea unui anumit fond de pensii.

Mai multe detalii pe : www.pensiiprivate.infocons.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal