Ajutor umanitar: peste 34 de milioane de euro în regiunea Marilor Lacuri Africane

Comisia Europeană a anunțat 34.275 milioane EUR în finanțare umanitară pentru a ajuta persoanele cele mai vulnerabile din regiunea Marilor Lacuri din Africa. Ajutorul va ajuta în principal să răspundă nevoilor umanitare urgente din Republica Democrată Congo și va oferi sprijin continuu refugiaților burundieni din regiune.

Citește și:

Securitatea cibernetica în contextul 5G, pe agenda de discuții a BEREC

Cea mai mare parte a finanțării anunțate sprijină măsurile umanitare în Republica Democrată Congo (29,375 milioane EUR) și refugiații din Burundi în Tanzania și Rwanda (4,3 milioane EUR). Restul de 600.000 de euro sunt alocați agențiilor ONU din Burundi și pentru a ajuta refugiații din Republica Democrată Congo în Republica vecină Congo.

Proiectele sprijinite de UE includ acordarea de ajutor rapid și flexibil persoanelor afectate de conflict, furnizarea de suport psihosocial supraviețuitorilor de violență bazată pe gen și acordarea de sisteme de alimentare cu apă curată comunităților vulnerabile.

Având în vedere că comunitățile vulnerabile sunt adesea în zone îndepărtate greu accesibile, lipsite de infrastructură și cu securitate volatilă, UE facilitează munca umanitară pe teren prin serviciile aeriene umanitare (zborul ECHO). Din 2017, a alocat peste 7 milioane de euro în fiecare an pentru operarea unor astfel de servicii de zbor în Republica Democrată Congo.

UE este un factor care contribuie semnificativ în răspunsul Ebola în Republica Democrată Congo . De la izbucnirea actualei epidemii de Ebola, UE a mobilizat un total de 47 de milioane de euro pentru finanțarea umanitară a UE în Republica Democrată Congo. De asemenea, furnizează experți, punând la dispoziție serviciul aerian umanitar Flight ECHO pentru a ajuta lucrările umanitare pe teren, susține dezvoltarea și cercetarea vaccinurilor și sprijinirea sectorului de sănătate din Republica Democrată Congo. În plus, UE oferă instruire în evacuările medicale prin mecanismul de protecție civilă al UE. În acest an, UE a alocat 35 de milioane de euro pentru răspunsul Ebola din Republica Democrată Congo și a mobilizat 465.000 de euro mobilizați pentru măsurile de prevenire și pregătire a Ebola în Burundi.

Sursa: Comisia Europeana

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal