Aflati cum puteti obtine medicamentele prescrise de medicul dumneavoastra intr-o farmacie din alta tara din UE

În acest caz, cele 28 de state membre ale UE + Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia şi care sunt procedurile legate de cheltuieli şi rambursări.

Medicamentele eliberate fără prescripţie medicală pot fi cumpărate oriunde în UE şi nu fac obiectul acestui site.

Iată câteva informaţii utile:

Prezentarea unei reţete la o farmacie din străinătate.

Reţetele eliberate de medicii din ţara dumneavoastră sunt valabile în toate ţările din UE, in acest caz, cele 28 de state membre ale UE + Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Totuşi, este posibil ca un medicament prescris într-o ţară să nu fie disponibil în alta sau să poarte o altă denumire.

Începând din 25 octombrie 2013, puteţi solicita o reţetă transfrontalieră, care să poată fi utilizată în altă ţară din UE; aceasta este concepută în aşa fel încât farmacistul să poată identifica mai uşor compoziţia şi dozajul medicamentului prescris.

Exemplu: Cumpărarea de medicamente în străinătate, cu reţetă de acasă.

Anna este din Suedia şi urmează să lucreze în Finlanda timp de şase luni. Întrucât are nevoie de somnifere, Anna solicită o reţetă transfrontalieră. Astfel va putea să-şi cumpere medicamentele de la o farmacie din Finlanda.

Cheltuieli şi rambursări:

Când cumpăraţi în străinătate medicamente pentru care aveţi reţetă de la medic, s-ar putea să trebuiască să plătiţi pe loc suma integrală, chiar dacă în ţara de origine situaţia este diferită. Dacă aveţi dreptul la rambursarea costurilor, puteţi înainta o cerere casei dvs. de asigurări de sănătate, la întoarcerea în ţară. Se va aplica rata de rambursare valabilă în ţara dumneavoastră de origine.

Sursa: youreurope.ro

InfoCons – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

FII INFORMAT! IA ATITUDINE! – 0219615

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal