InfoCons: Afla cat te costa sa mergi cu taxi-ul in fiecare judet!

          InfoCons – singura revista de teste comparative din Romania – a realizat un Studiu privind serviciile de transport in regim de taximetrie in municipiile – resedinte de judet.

          Conform Hotararilor Consiliilor Locale,  pretul maxim admis variaza de la 1,6 lei/km in Municipiile Drobeta Turnu Severin si Slatina , la 9 lei/km in Municipiul Pitesti.
           Mai mult, 30% din tarifele maxime reglementate de primarii au un pret de cel putin 3 lei / km.

          Numarul persoanelor fizice autorizate sa efectueze serviciul de transport in regim de taxi este de 9.2 ori mai mare in Bucuresti fata de Municipiul Arad, de 7.2 ori mai mare decat in Brasov si de 2.15 ori decat in Cluj Napoca.

          InfoCons a aflat pentru tine numarul si cuantumul total al amenzilor primite de societatile de taximetrie si de persoanele fizice autorizate, in anii 2010 si 2011 – pana in luna septembrie. Astfel,  cele mai multe amenzi sunt in Municipiul Bucuresti, in cuantum de  617.000 lei iar in Alba Iulia cuantumul sanctiunilor este de 0 lei.
      
      
           Acest Studiu a fost realizat in baza legii 544/2001, in perioada octombrie 2011 – decembrie 2011 de catre InfoCons!

          Pentru mai multe informatii despre acest Studiu privind serviciile de transport in regim de taximetrie,  viziteaza pagina www.teste-comparative.ro, sectiunea Studii!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal