Aditivul Alimentar E101 – Riboflavina: O Privire de ansamblu

Aditivul alimentar E101, cunoscut sub numele de riboflavină sau vitamina B2, este o substanță esențială în industria alimentară și în nutriție. Este o vitamină solubilă în apă cu un rol crucial în funcționarea organismului nostru. În continuare, vom explora în detaliu ce este aditivul alimentar E101 – riboflavina, proprietățile sale, procesul de obținere, aplicațiile, beneficiile și efectele nocive, precum și alimentele în care se regăsește.

 

Ce este aditivul alimentar E101 – Riboflavina?

Riboflavina, sau vitamina B2, este un aditiv alimentar esențial pentru organismul uman, care face parte din complexul de vitamine B. Este o vitamină solubilă în apă, ceea ce înseamnă că nu se poate stoca în organism și trebuie să fie furnizată prin alimentație sau suplimente zilnic. Riboflavina are un rol vital în procesele metabolice și în menținerea sănătății generale.

Mai multe informatii : AICI 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal