E529 – oxid de calciu

Aditiv alimentar cu rol de regulator de aciditate. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi, budinci, lapte condensat sau praf, în unt şi produse din zer deshidratat, în grăsimi tartinabile, emulsii diverse, creme dulci, îngheţată, fructe procesate şi conservate, produse din legume, carne, peşte, ouă, supe, ciorbe, sosuri, salate, produse de panificaţie, patiserie şi cofetărie, orez şi paste făinoase prefierte, condimente, suplimente alimentare, produse dietetice, băuturi alcoolice şi nealcoolice etc. Se mai utilizează şi la tratarea făinii.

Doza zilnică maximă: Doza zilnică nu este limitată .
Doza zilnică nu este limitată .

Doza maximă de includere: Nespecificat
Doza zilnică nu este limitată .
Nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.

Contraindicații: Nu
Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.