E516 – sulfat de calciu

  1. Acasă
  2. E516 – sulfat de calciu

Aditiv alimentar cu rol de regulator de aciditate, stabilizator, agent de îngroşare, de aglomerare şi de întărire şi sechestrant, obţinut din săruri de calciu şi acid sulfuric, ce se regăseşte în natură sub formă de mineral. Se foloseşte şi ca suport pentru alţi aditivi.Se utilizează conform cantităţilor pevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi maturate, nematurate sau procesate, produse din zer, îngheţată, grăsimi tartinabile, emulsii tip apă – ulei, creme dulci, budinci, produse din legume şi fructe procesate, conservate în diverse moduri, produse din carne, peşte, ouă, cereale, produse de patiserie, cofetărie, paste făinoase, cereale pentru micul dejun, bere, vin şi alte băuturi alcoolice şi nealcoolice, suplimente nutritive, produse dietetice, sosuri, condimente, salate etc.

Doza zilnică maximă: Doza zilnică admisă nu este limitată .
Doza zilnică admisă nu este limitată .

Doza maximă de includere: Nespecificat
Doza zilnică admisă nu este limitată .
La dozele din alimente nu s-au semnalat efecte secundare.

Contraindicații: Nu
Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

Meniu