Aditiv alimentar cu rol de îndulcitor hipocaloric, stabilizator, umectant, sare emulgatoare (sechestrant), agent de volum, antiaglomerant şi de îngroşare, prezent în mod natural în multe plante, dar obţinut pentru uz industrial din dextroză. Se utilizează şi ca substanţă – suport pentru alţi aditivi alimentari.Se utilizează conform cantităţilor prevăzute în reţete în produse hipocalorice de cofetărie şi patiserie, deserturi pe bază de cereale, fructe, legume, grăsimi, ouă, cacao, lapte, în sosuri, toppinguri, dressinguri.

Doza zilnică maximă: Nespecificat
Nu s-a stabilit o doza maxima admisa.

Doza maximă de includere: Nespecificat
Nu s-a stabilit o doza maxima admisa.
Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente.

Contraindicații: Da
In cazul in care se administreaza copiilor, acesta produce disfunctii renale si diaree severa.
Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

Meniu