E172 – oxizi și hidroxizi de fier

  1. Acasă
  2. E172 – oxizi și hidroxizi de fier

Aditivi alimentari din categoria coloranţilor naturali de origine minerală, ce pot fi regăsiţi sub forma E 172(i) – Oxid negru de fier, E 172(ii) – Oxid roşu de fier şi E 172(iii) – Oxid galben de fier. Se obţin din pulbere de fier şi se utilizează numai pentru acoperiri de suprafaţă.

Doza zilnică maximă: 0,5 mg/kg corp
Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 0,5 mg/kg corp.

Doza maximă de includere: 20 – 1000 mk/kg
Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 0,5 mg/kg corp.
Nu au fost semnalate efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.

Contraindicații: Nu
Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

Meniu