Aplicatia InfoCons ingrediente, aditivi alimentari, calorii Protectia Consumatorilor
Aplicatia InfoCons Ingrediente, sare, zahar, calorii Protectia Consumatorilor

Aditiv alimentar cu rol de conservant. Se utilizează conform cantităţilor prevăzute de reţete numai în vin şi în brânzeturi maturate. Este o enzimă care se găseşte în mod natural în sistemul imunitar uman, în salivă, lacrimi sau în albuşul de ou. Acţiunea conservantă se bazează pe capacitatea sa de a distruge peretele celular al unor bacterii cum ar fi Salmonella, E.Coli sau Pseudomonas. Pentru uz alimentar se obţine din albuş de ou.

Doza zilnică maximă: Doza zilnică nu este limitată .
Doza zilnică nu este limitată .

Doza maximă de includere: Nespecificat
Doza zilnică nu este limitată .
Nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.

Contraindicații: Nu
Acest aditiv nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.