Evenimente organizate de InfoCons sau la care a participat

01.05.2014 – In urma parteneriatului dintre Asociatia de Promovare Litoral – Delta Dunarii si A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons, in perioada mini – vacantei de 1 mai, reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons distribuie gratuit materiale informativ – educative din cadrul Campaniei Nationale “o9atitudine!` atat agentiilor economici de pe litoral (hoteluri, cluburi, restaurante etc.), cat si turistilor prezenti la evenimentele desfasurate cu ocazia Deschiderii sezonului Estival 2014, pentru ca litoralul sa fie un loc sigur pentru consumatori;

01.05.2014 – Avand in vedere Protocolul de Colaborare incheiat cu Centrul Cultura “Casa Artelor` sector 3 , InfoCons – InfoCons a informat cetatenii prin oferirea de materiale informative – educative realizate in cadrul Campaniei Nationale de Educare si Informare – “o9atitudine!`, pe diferite teme de interes din care aminitim : “Cere bonul fiscal!`, “InfoUtile!`, “Ai drepturi! Nu te lasa furat! Ia atitudine!`, “Controleaza-ti astmul! Traieste activ!`, in cadrul seriei de evenimente organizat de Centrul Cultural “Casa Artelor` sector 3 desfasurate in Parcul Titan cu ocazia Zilei de 1 Mai.

Eveimentele “MA! POP ROCK` se desfasoara in perioada 1 – 4 mai 2014 incepand cu ora 20.00 in Parcul Titan din sectorul 3;

07.05.2014 -eprezentantii InfoCons -InfoCons vor participa la Gala de decernare a premiilor pentru inovatie acordate produselor de larg consum, votate de catre consumatorii romani.

Evenimentul va avea loc la J.W. Marriott Bucharest Grand Hotel, Ballroom.

In Romania, Produsul Anului este reprezentat de agentia Media Concept Store, care coordoneaza si gestioneaza activitatile intregului proiect, sub licenta Management Europe Meeting, Paris, Franta, detinatorul marcii si conceptului Produsul Anului.

Produsul Anului este cea mai mare competitie a bunurilor de larg consum, din lume. Infiintata in 1987 In Franta, Produsul Anului functioneaza in prezent in peste 35 de tari, cu acelasi scop: de a fi un ghid pentru cele mai bune produse de pe piata si producatorii lor , recompensand inovatia;

08.05.2014 – domnul Sorin Mierlea – Presedinte al InfoCons – InfoCons a participat la deschiderea oficiala a Targului Firmelor de Exercitiu, o editie internationala, organizata de Colegiul Economic “Costin C. Kirițescu`, targ ce se desfasoara in perioada 7 -9 mai 2014 la Plaza Romania, Bucuresti.

InfoCons -InfoCons este Partener al acestui eveniment oferind premii castigatorilor la competitiile din Concurs :

  • Cel mai bun stand
  • Cel mai bun catalog
  • Cea mai buna prezentare (PPT)
  • Cel mai bun negociator
  • Cel mai bun spot
  • Cea mai reprezentativa mascot

Totodata InfoCons -InfoCons ofera participantilor materiale realizate in cadrul Campaniilor de educare si informare pentru consumatori pe diferite teme.

08.05.2014 – la initiativa Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons, in cadrul Scolii Gimnaziale Nr. 1 Pantelimon – Judetul Ilfov, a fost infiintat un Centru de Educare si Informare in Domeniul Protectiei Consumatorilor destinat atat elevilor, parintilor acestora, cadrelor didactice, cat si personalului acestei unitati de invatamant.

Totodata, reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons au diseminat materiale informativ-educative, prin intermediul carora cei interesati au putut afla nu numai informatii esentiale cu privire la drepturile pe care le au in calitate de consumatori, ci si diverse informatii utile despre modul in care acestia pot actiona atunci cand drepturile le sunt incalcate.

09.05.2014 – Avand in vedere Protocolul de Colaborare incheiat cu Centrul Cultura “Casa Artelor` Sector 3 , A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons a oferit materiale informative – educative realizate in cadrul Campaniei Nationale de Educare si Informare – “o9atitudine!`, pe diferite teme de interes pentru participantii la evenimentul organizat de Centrul Cultural “Casa Artelor` sector 3 cu ocazia Zilei de 9 Mai – Ziua Europei.

Concertul extraordinar de muzica clasica – `MUZICA EUROPEI – DE LA POEMA ROMÂNA LA CARMINA BURANA`.

Evenimentul a avut loc in Parcul Titan – Parcul Artelor incepand cu ora 20:00 si este sustinut de Orchestra Simfonica Bucuresti sub bagheta dirijorului Benoit Fromanger, de corul Accoustic, dirijat de Daniel Jinga, invitati solistii Robert Nagy, Iordache Basalic si Irina Ionescu.

10.05.2014 – toate fanfarele invitate la Bucureşti au pornit într-un marş al sărbătorii, care s-a desfăşurat pe traseul Piaţa Unirii – Piaţa Constituţiei şi care s-a încheiat cu spectacolul celor 20 de formaţii invitate. Spectacolul din Piaţa Constituţiei a început de la ora 12.30.

Cu acest prilej, Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – InfoCons, în baza parteneriatului semnat cu Primaria Municipiului București, a diseminat, prin reprezentanții săi, materiale informativ-educative, tuturor participanților.

09 -11.05.2014 – InfoCons – InfoCons a participat in perioada la Targul National Imobiliar ce a avut loc in Bucuresti, la Palatul Parlamentului. In cadrul acestui targ au fost prezente peste 92 de companii ce au prezentat oferte atat pentru locuintele vechi cat si pentru cele noi.

Reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons au diseminat materiale informative – educative realizate in cadrul Campaniei Nationale de Educare si Informare – “o9atitudine!`, pe diferite teme de interes atat pentru vizitatori cat si pentru participanti.

10.05.2014 – reprezentantii InfoCons – InfoCons au participat la cea de-a cincea editie a EcoMarathon ce a avut loc la Moeciu de Sus, judetul Brasov.

La cele doua curse: Cross (aproximativ 14 km) si Marathon (aproximativ 42 km ) au fost inscriri peste 1.300 de concurenti din 20 de tari.

InfoCons – InfoCons a oferit participantilor si spectatorilor premii si materiale informative educative realizate in cadrul Campaniilor desfasurate de organziatie pe diferite teme.

15.05.2014Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons a incheiat un Protocol de Colaborare cu Teatrul Tineretului `Metropolis` ce are ca obiect consultarea si sustinerea reciproca in initierea si derularea de Programe si Campanii de Educare si Informare a Consumatorilor in domeniul culturii.

14.05.2014 – Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România a organizat, începând cu ora 15 :30, în Aula Costin Murgescu din Clădirea Băncii Naţionale a României din Strada Negru Vodă nr. 3, Sector 3, Bucureşti, Conferinţa având ca temă “Educaţia Europeană şi Consumatorul de Educaţie din România`.

Evenimentul s-a bucurat de participarea reprezentanţilor Ministerului Educaţiei Naţionale, Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Băncii Naţionale a României, Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Ordine Publică, Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi şi, nu în ultimul rând cadre didactice ale unităţilor de învăţămant din Municipiul Bucuresti şi Judeţul Ilfov.

15.05.2014 – InfoCons – InfoCons, a semnat un Protocol de colaborare cu Universitatea Financiar-Bancara din Bucuresti in vederea demararii unor programe educative destinate consumatorilor specifice domeniului financiar-bancar;

15.05.2014 – InfoCons – InfoCons a organizat, impreuna cu Scoala Gimnaziala nr. 1 Pantelimon, reuniunea finala a proiectului “Si noi suntem europeni!` – schimb de bune practici.

Proiectul a fost derulat in colaborare cu Scoala Gimnaziala nr. 195 Bucuresti, Scoala nr. 98 Bucuresti, Scoala nr. 2 Stoenesti judetul Giurgiu, Scoala nr. 2 Darvari judetul Ilfov, Scoala Little London Bucuresti si a beneficiat de parteneriatul urmatoarelor institutii : Inspectoratul Scolar Judetean Ilfov, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Orasului Pantelimon, Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania, Centrul InfoEuropa si A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons.

Evenimentul a beneficiat de prezenta reprezentantilor institutiilor partenere proi

17-18.05.2014 – Avand in vedere Protocolul de Colaborare incheiat cu Centrul Cultura “Casa Artelor` sector 3 , InfoCons – InfoCons a oferi materiale informative – educative realizate in cadrul Campaniei Nationale de Educare si Informare – “o9atitudine!`, pe diferite teme de interes pentru participantii la evenimentele organizate de Centrul Cultural “Casa Artelor` sector 3 in perioada 17 -18 mai 2014;

16.05.2014 – domnul Sorin Mierlea – Presedinte al InfoCons – InfoCons a participat prin sustinerea unui mic discurs la evenimentul organizat in cadrul celei de-a XI- editii a Hortus Florshow Romania -2014 – Zilele Horticulturii Bucurestene.

Evenimentele organizate in cadrul Hortus Florshow Romania -2014 s-au desfasoara in perioada 15- 18 mai 2014 in Bucuresti la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara.

Totodata reprezentantii si voluntarii InfoCons – InfoCons au oferit vizitatorilor si expozantilor materiale realizate in cadrul Campaniilor de educare si informare pentru consumatori pe diferite teme pe toata durata de desfasurare a evenimentelor.

16.05.2014 – domnul Sorin Mierlea – Presedinte al InfoCons – InfoCons va participa la deschiderea evenimentelor dedicate sarbatoririi a 78 de activitate a Muzeului National al Satului “Dimitrie Gusti` din Bucuresti.

Evenimentele s-au desfasurat in perioada 16 – 18 mai 2014 avand urmatoarele teme : 17 mai 2014 – Noaptea Europeana a Muzeelor si in 18 mai 2014 Ziua Internationala a Muzeelor.In cadrul evenimentelor vor fi vernisaje de expozitii de pictura, spectacole ale ansamblelor folclorice din Maramures si Suceava, vernisaje expozitii de etnografie, ateliere de creatie, etc.

20.05.2014 – reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons, au participat la Forum-ul National al IMM-urilor cu tema “Directii de imbunatatire a mediului de afaceri etic pentru dezvoltarea IMM-urilor`. Acest eveniment este inclus in campania “Saptamana europeana a IMM-urilor`, editia 2014, coordonata de catre Directia Generala Intreprinderi si Industrie a Comisiei Europene;

26 -29.05.2014 – delegatia condusa de domnul Sorin Mierlea, Presedinte al Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, se vor deplasa la Roma, Italia pentru participarea si sustinerea unor prezentari in cadrul cursurilor organizate in cadrul Proiectului European “OPERATION HIPPOCRATES: A EU operation to develop and enlarge expertise in tackling the trade of fake medicine through the internet`. Proiectul se desfasoara pe o perioada de 2 ani, avand ca parteneri :

  • CODACONS – Asociatie de consumatori din Italia, Roma;
  • Asociatia I.S.E.S. – Italia, Alessandria;
  • Vartotoju Balsas – Asociatie de consumatori din Lituania.

Proiectul are ca obiective dezvoltarea si intarirea expertizei in combaterea comertului pe internet cu medicamente contrafacute si schimbul de bune practici. In plus, proiectul isi doreste dezvolatarea in comun de traininguri pentru investitorii financiari si pentru analistii in criminalitate financiara.

29.05 -01.06.2014 – InfoCons – InfoCons, au participat in perioada 29 mai – 1 iunie 2014 , la la cea de-a XXXI-a editie a Targul International de Bunuri de Larg Consum, ce se desfasoara la ROMEXPO in Pavilionul Central

Reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons au fost prezenti in Pavilionul Central, standul C 19, unde au diseminat materiale informative – educative realizate in cadrul Campaniei Nationale de Educare si Informare – “o9atitudine!`, pe diferite teme de interes pentru vizitatori si participanti.

29.05.2014 – Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons a incheiat un Protocol de Colaborare cu Federatia Nationala PRO AGRO, ce are ca obiect consultarea sisustinerea reciproca in initierea si derularea de Programe si Campanii de Educare si Informare a Consumatorilor cu privire la produsele agroalimentare de pe piata din Romania;

29.05.2014 – reprezentantii InfoCons -InfoCons impreuna cu reprezentantii Directiei de Ordine Publica din Bucuresti si reprezentantii Sectiei 12 Politie, au oferite copiilor institutionalizati in cadrul Complexului de Servicii pentru Copiii Strazi din sectorul 3, jucarii, carti, dulciuri , reviste Garfield si articole de imbracaminte;

29.05.2014 – Reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons, au participat la Conferinta Live Studies din cadrul campaniei europene eSkills for jobs 2014.

In cadrul conferintei a fost prezentata platforma de invatare LiveTutoring! Aceasta este o aplicatie in cloud (pe platforma Microsoft) dedicata educatiei la distanta care combina interactiunea in timp real dintre profesor si elev (nu doar vizual, ci si cu tabla vizibila tuturor elevilor si caiet individual pentru fiecare etc.) cu obiectele de e-learning (filmulete, poze, cautare in timp real, handwriting recognition) si posibilitatea inregistrarii si pastrarii lectiilor.

30.05.2014Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons a incheiat un Protocol de Colaborare cu Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti, ce are ca obiect sustinerea reciproca in initierea si derularea de Programe si Campanii de Educare si Informare a cetatenilor in calitate lor de consumatori;

30.05.2014 – InfoCons -InfoCons a organizat Conferinta avand ca tema “ Problematica etichetarii produselor agroalimentare in Uniunea Europeana versus Romania`.

Evenimentul s-a bucurat de participarea reprezentantilor Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor , Facultatii de Horticultura din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Federatiei Romalimenta, Federatiei Nationale a Producatorilor din Agricultura Industrie alimentara si Servicii Conexe din Romania – PRO AGRO si reprezentanti ai industriei din Romania.

Cu ocazia evenimentului a fost si lansata Campania Natinoala ‘’ Citeste Eticheta ! “ cat si demararea unui Grup de Lucru interdisciplinar pe tema problematicilor din industria alimentara cu preponderenta pe segmentul etichetarii.

Grupuri de Lucru in care InfoCons este membra:

05.05.2014 – reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons au participat la sedinta Consiliului Economic si Social;

19.05.2014 – reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons au participat la sedinta Consiliul de Export organizata la sediul Ministerului Economiei;

20.05.2014 – reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons au participat la sedinta Consiliului Economic si Social;

Newslettere

13.05.2014

Creditul Doar cu Buletinul se Intoarce. Atentie la Costuri!

13.05.2014

Conferinta `Educatia Europeana si Consumatorul de Educatie din Romania`

15.05.2014

Miscarea de Protectia Consumatorilor a semnat un Protocol de Colaborare cu Teatrul Tineretului ‘Metropolis’

19.05.2014

Tabelul Mediatorilor Recomandati de A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons in domeniul protectiei consumatorilor

26.05.2014

Delegatia condusa de Dl. Presedinte al A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons, Sorin Mierlea, va participa la intalnirea in cadrului Proiectului European ‘OPERATION HIPPOCRATES’, la Roma

27.05.2014

Top Credite Auto cu Avans ZERO

29.05.2014

Problematica etichetarii produselor agroalimentare in Uniunea Europeana versus Romania

29.05.2014

Miscarea de Protectia Consumatorilor a semnat un Protocol de Colaborare cu Federatia Nationala PRO AGRO, in beneficiul consumatorilor

30.05.2014

Miscarea de Protectia Consumatorilor a semnat un Protocol de Colaborare cu Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti

Aparitii presa

12.05.2014 – Domnul presedinte al Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons, Sorin Mierlea, a fost incepand cu ora 10:40 in direct la Radio Antena Satelor.

03.05.2014 – Presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons, dl. Sorin Mierlea, a fost in direct, in cateva momente, la postul de televiziune DIGI24, unde a fost dezbatute subiecte interesante pentru consumatori.

17.05.2014 – Președintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons, dl. Sorin Mierlea, a fost in direct, telefonic, la postul de televiziune Realitatea tv, unde a vorbit despre tema produselor alimentare si Protectia consumatorilor.

19.05.2014 – presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons, dl. Sorin Mierlea, a fost in direct, telefonic, la ora 10:40, la Radio Romania Antena Satelor, unde a discutat despre evenimentul organizat de Asociatie, in data 14 mai 2014, cu tema Educatia Europeana si Consumatorul de educatie din Romania.

20.05.2014 – presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons, dl. Sorin Mierlea, a fost in direct, telefonic, la ora 10:40, la Radio Romania Antena Satelor, unde va discuta despre tema Creditului doar cu buletinul.

20.05.2014 – presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons, dl. Sorin Mierlea, a fost in direct incepand cu ora 15:00, la Radio Romania, unde va discuta despre tema testelor comparative.

28.04.2014 – presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons, dl. Sorin Mierlea, a fost prezent ca invitat, in cadrul emisiunii “Neatza cu Razvan si Dani` unde a discutat despre Ziua Internationala a Proprietatii Intelectuale dar si despre evenimentul organizat de A.N.P.C.P.P.S. Romania la Curtea de Apel Bucuresti, in cinstea acestei zile.

29.04.2014 – Domnul presedinte al Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons, Sorin Mierlea, a fost in direct la Radio Antena Satelor.

Monitorizare presa – mai 2014:

http://www.monitorulcj.ro/economie/36585-creditul-doar-cu-buletinul-se-intoarce%E2%80%A6-cu-dobanzi-de-3000#sthash.m3lzOfF5.dpbs

http://www.auto-business.ro/articole/creditul-cu-buletinul-revine.html

http://i-ziare.ro/revista-auto-business/auto/creditul-cu-buletinul-revine-884989

http://adevarul.ro/educatie/scoala/educatia-consumatorului-scoala-invatati-elevii-consumatori-responsabili-1_5373d47b0d133766a8a8907d/index.html

http://www.finzoom.ro/Info/art/Advices/Educatie-Financiara-~80663172babf4486a9d3272a5ba9ab19/

http://www.psdsector1.ro/noutati/educatia-europeana-si-consumatorul-de-educatie-din-romania/

http://www.gazetamunteniei.ro/miscarea-de-protectia-consumatorilor-a-semnat-un-protocol-de-colaborare-cu-teatrul-tineretului-metropolis/

http://www.eurovalcea.ro/index.php/justitie/item/3086-mi%C5%9Fcarea-de-protec%C5%A3ia-consumatorilor-a-semnat-un-protocol-de-colaborare-cu-teatrul-tineretului-metropolis

http://www.vocea-olteniei.ro/index.php/diverse/item/3337-mi%C5%9Fcarea-de-protec%C5%A3ia-consumatorilor-a-semnat-un-protocol-de-colaborare-cu-teatrul-tineretului-metropolis

http://www.imaginearomaniei.ro/index.php/diverse/item/4058-mi%C5%9Fcarea-de-protec%C5%A3ia-consumatorilor-a-semnat-un-protocol-de-colaborare-cu-teatrul-tineretului-metropolis

http://www.fabricadebani.ro/news.aspx?iid=51305

http://www.gazetamunteniei.ro/intalnire-in-cadrul-proiectului-european-operation-hippocrates-la-roma/

http://www.sanatateabuzoiana.ro/strategii-comunitare-pentru-combaterea-comertului-online-cu-medicamente-contrafacute/#.U5GqfnK1bvY

http://business-adviser.ro/delegatia-condusa-de-dl-presedinte-al-a-n-p-c-p-p-s-romania-infocons-sorin-mierlea-va-participa-la-intalnirea-in-cadrului-proiectului-european-operation-hippocrates-la-roma

http://www.cdnews.ro/actual/sorin-mierlea-la-intalnirea-proiectului-european-operation-hippocrates/

http://uzp.org.ro/proiectul-european-operation-hippocrates-la-roma/

http://ugir.ro/portfolio/%E2%80%9Cproblematica-etichetarii-produselor-agroalimentare-in-uniunea-europeana-versus-romania%E2%80%9C/

http://www.romexpo.ro/news/2014/05/va-asteptam-la-tibco-cu-evenimente-interactive/

http://www.gazetamunteniei.ro/miscarea-de-protectia-consumatorilor-a-semnat-un-protocol-de-colaborare-cu-federatia-nationala-pro-agro-in-beneficiul-consumatorilor/

http://www.gazetamunteniei.ro/miscarea-de-protectia-consumatorilor-a-semnat-un-protocol-de-colaborare-cu-institutia-prefectului-municipiului-bucuresti/

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu