Dl.-Sorin-Mierlea-InfoCons-Protectia-Consumatorilor

‘In fiecare dimineata ne trezim cu dorința de a vedea lucrurile din jurul nostru, având posibilitatea de a face diferenta  dintre lumina si intuneric. Putem vedea frumusetea unui răsărit de soare, picaturile de ploaie sau un curcubeu. In fiecare moment, în funcție de nevoile pe care le avem, putem utiliza intensitatea luminii, ajutandu-ne de mecanismele pe care le avem la indemana.

Din păcate  de  aceste lucruri, care la prima vedere par normale,  nu se pot bucura toti cetatenii lumii.  Este vorba despre cei care s-au nascut fara posibilitatea de a vedea sau care si-au pierdut vederea in urma unui accident. Pentru ei  becuri , lampi , veioze  sau lumanari sunt doar concepte care raman in acest stadiu deoarece semnificatia lor este greu de inteles. Cu toate acestea,  noi cei care putem vedea, facem ceva pentru cei care din nefericire nu se pot bucura de  lumina zilei?

Aceste persoane, membri ai comunitatii din care facem parte, vecini, prieteni sau oameni  pe care nu-i  cunoastem  nu se pot informa si alege singuri modalitatea prin care sa-si faca viata mai usoara. De ce? Probabil pentru ca nici unul dintre noi nu ne-am gandit la tristetea lor, la drama pe care o traiesc sau pur si simplu pentru ca nu ne pasa! Traim cu impresia ca noua nu ni se poate intampla asa ceva, ne este mila de ei, dar nu facem nimic pentru a-i putea ajuta.

Intrare-Iesire-Toaleta-Pericol de Electrocutare-Stanga-Dreapta-Fumatul Interzis-Hidrant-Etaj, sunt poate doar cuvinte, dar acestea sunt cele care fac diferenta dintre un spatiu accesibilizat si cea mai mare interdictie a nevazatorilor. Cu mult timp in urma, in Maroc, cea mai mare Moschee oferea un loc accesibil pentru nevazatori. Cu parere de rau constatam in momentul de fata ca in lume sunt putine locuri accesibilizate pentru persoanele nevazatoare, in fapt  aproape inexistente…

Din acest motiv, InfoCons – InfoCons a initiat alaturi de Asociatia Nevazatorilor din Romania un proiect grandios cu scopul de a realiza, la nivel mondial, accesibilizarea spatiilor publice pentru nevazatori. Obiectivul acestui proiect este acela de a reusi montarea placutelor cu semnalizare en braille pentru toate spatiile publice. Este necesar sa atragem atentia tuturor statelor lumii ca suntem cetateni cu drepturi egale, in pofida faptului ca ne-am nascut cu posibilitatea de a vedea frumusetile lumii sau nu. Trebuie sa avem o 9atitudine fata de suferinta celor care nu  vad si pentru asta va rog sa va ganditi o secunda la ce simtiti daca va loviti in intuneric sau de un obstacol pe care nu-l puteti vedea.

Va invit sa avem o 9atitudine pentru a reusi accesibilizarea cu semnalizare  en braille pentru toti nevazatorii.  Trebuie sa fim mai buni, mai responsabili si mai receptivi la suferinta celor din jur!’

Sorin Mierlea – Presedinte A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal