A treia zi a Cursului de Formare din cadrul proiectului Safe Harbor

 1. Acasă
 2. Comunicate de presă
 3. A treia zi a Cursului de Formare din cadrul proiectului Safe Harbor

In perioada 26-28 februarie 2020, se desfasoara in Bucuresti, la Baroul Bucuresti, Cursul de Formare din cadrul proiectului Safe Harbor, replica a cursului derulat la Roma in perioada 18-20 septembrie 2019, Proiect în cadrul căruia InfoCons este partener, alături de alte 7 organizații de protecție a consumatorului, din țările Uniunii Europene.

Agenda cursului este disponibila AICI.

Cursul ținut de Dr. Eugen Huruba cu titlul Transferuri de date cu caracter personal către țări terțe sau organizații internaționale îl găsiți aici.

Cursul ținut de dna. Dr. Mădălina Voican cu titlul Încălcarea securității datelor și măsuri specifice în cazul unei asemenea încălcări. Studii de caz îl găsiți aici.

Cursul ținut de Av. Ana Maria BACIU cu titlul Evaluarea impactului asupra protecției datelor cu caracter personal și consultarea prealabilă îl găsiți aici.

Scopul general al cursului este de a contribui la aplicarea cu succes și într-un mod coerent a Directivei UE 2016/680 și a Regulamentului UE 2016/679.

Obiectivele principale în ceea ce privește acest curs sunt:

 • de a forma avocați, juriști (inclusiv alte categorii profesionale compatibile subiectului dezvoltat de proiect) pe direcția aprofundării respectării Regulamentului UE 2016/679
 • de a îmbunătăți cooperarea transfrontalieră a furnizorilor de formare la nivele diferite; o de a extinde oferta de formare în domeniul aplicării legislației generale ale Uniunii

Obiectivele proiectului sunt următoarele:

 • De a contribui la aplicarea cu succes și într-un mod coerent a Directivei UE 2016/680 și a Regulamentului UE 2016/679;
 • De a forma avocați și juriști pregătiți și cunoscători ai Regulamentului UE 2016/679 și ai Directivei UE 2016/680;
 • De a îmbunătăți cooperarea transfrontalieră a furnizorilor de formare la nivele diferite;
 • De a extinde oferta de formare în domeniul legilor generale ale Uniunii Europene.

Proiectul Safe Harbor așteaptă următoarele rezultate:

 • O cunoaștere îmbunătățită a Directivei UE 2016/680 și a Regulamentului UE 2016/679;
 • Un nivel de încredere mutuală îmbunătățit între juriști ca urmarea a evenimentelor de formare în coopararea judiciară transfrontalieră;
 • O mai bună cooperare între formatorii de diferite nivele;
 • O mai mare conștientizare a valorii și a razei de aplicare a Cartei UE pentru Drepturi Fundamentale printre avocați și juriști pentru a întări protecția drepturilor fundamentale la nivelul Uniunii Europene.

Partenerii proiectului sunt:

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Descarca aplicatia InfoCons
Meniu