A început Postul Nașterii Domnului! Mananci de post? Alege informat!

Postul este inteles in general ca o practica de abtinere de la anumite mancaruri, in anumite zile ale saptamanii (miercurea şi vinerea) sau pe perioade mai lungi stabilite de Biserica (posturile) si insemnate in calendarul bisericesc.

Mananci de post? Alege produsul de post informat! InfoCons îți pune la dispozitie studii comparative pentru pateuri vegetale, margarină sau lapte din soia:

`Pe eticheta oricarui produs alimentar trebuie sa existe lista ingredientelor in ordine descrescatoare, dupa proportia fiecarui ingredient (cu exceptia amestecurilor de fructe sau legume), incluzand acele ingrediente care se cunoaste ca pot provoca reactii alergice (de exemplu: arahide, lapte, oua, peste). Trebuie indicata proportia in procente (%) a ingredientelor evidentiate in prezentarea produsului, ca de exemplu in numele produsului sau in imaginea de pe ambalaj. Un alt aspect important il reprezinta pastrarea lantului frigorific. Daca aceste nu este respectat, temperaturile ridicate pot altera produsele cu o usurinta mult mai mare in aceasta perioada. Si nu uitati! Cereti bonul fiscal pentru o reclamatie eficienta!`

Sorin Mierlea, Președinte InfoCons

Aplicatia InfoCons – Scanează coduri de bare îți pune la dispozitie o baza de date de peste 20 000 de produse pentru care, printr-o simpla scanare a codului de bare a produsului dorit, puteti obtine informatii care va pot ajuta la alegerea produsului si semnificatia ingredientelor. Descarca GRATUIT aplicatia din Google Play sau App Store.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal