Aditivi alimentari cu rol de regulatori de aciditate şi înlocuitori de sare, obţinuţi din săruri de potasiu şi acid sulfuric. Se prezintă sub formele E 515(i) – Sulfat de potasiu şi E 515(ii) – Sulfat acid de potasiu. Se folosesc şi ca suport pentru alţi aditivi.Se utilizează conform cantităţilor pevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi maturate, nematurate sau procesate, produse din zer, îngheţată, grăsimi tartinabile, emulsii tip apă-ulei, creme dulci, budinci, produse din legume şi fructe procesate, conservate în diverse moduri, produse din carne, peşte, ouă, cereale, produse de patiserie, cofetărie, paste făinoase, cereale pentru micul dejun, bere, vin şi alte băuturi alcooliceşi nealcoolice, suplimente nutritive, produse dietetice, sosuri, condimente, salate etc.
Doza zilnică maximă: Doza zilnică admisă nu este limitată .
Doza zilnică admisă nu este limitată .
Doza maximă de includere: Nespecificat
Doza zilnică admisă nu este limitată .
La dozele din alimente nu s-au semnalat efecte secundare.
Contraindicații: Nu
Nu sunt permişi în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.