Aditiv alimentar cu rol de stabilizator de culoare şi agent de întărire, care se regăseşte în mod natural ca un component al sării marine. Se foloseşte şi ca suport pentru alţi aditivi.Se utilizează în produse lactate, brânzeturi maturate, nematurate sau procesate, produse din zer, îngheţată, grăsimi tartinabile, emulsii tip apă – ulei, creme dulci, budinci, produse din legume şi fructe procesate, conservate în diverse moduri, produse din carne, peşte, ouă, cereale, produse de patiserie, cofetărie, paste făinoase, cereale pentru micul dejun, bere, vin şi alte băuturi alcoolice şi nealcoolice, suplimente nutritive, produse dietetice, sosuri, condimente, salate etc.
Doza zilnică maximă: Doza zilnică admisă nu este limitată.
Doza zilnică admisă nu este limitată.
Doza maximă de includere: Nespecificat
Doza zilnică admisă nu este limitată.
Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente.
Contraindicații: Nu
Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.