Aditiv alimentar cu rol de stabilizator, regulator de aciditate şi antiaglomerant, obţinut din hidroxid de magneziu. Se prezintă sub forma E 504(i) – Carbonat de magneziu şi E 504(ii)- Bicarbonat de magneziu. Se foloseşte şi ca suport pentru alţi aditivi.Se adaugă în produse din zer deshidratat, în sare, zahăr pudră, cît şi în produse lactate, brânzeturi, deserturi pe bază de lapte, îngheţată, grăsimi emulsionate tartinabile, produse din legume, fructe, carne, peşte, ouă, cereale, în paste făinoase, aluaturi, produse de patiserie, cofetărie şi brutărie, sosuri, condimente, salate, supe, ciorbe, produse dietetice, suplimente alimentare, băuturi alcoolice şi nealcoolice etc.
Doza zilnică maximă: Doza zilnică admisă nu este limitată.
Doza zilnică admisă nu este limitată.
Doza maximă de includere: Nespecificat
Doza zilnică admisă nu este limitată.
Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente.
Contraindicații: Nu
Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.