Aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator şi agent de îngroşare. Este sarea de amoniu a acidului alginic. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în toate produsele lactate, în dulciuri, creme, grăsimi emulsionate tartinabile cu sau fără arome, sosuri, îngheţate, fructe şi legume prelucrate, conservate, produse din carne, suplimente alimentare etc. Alginatul de amoniu nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. Se utilizează şi ca substanţă-suport pentru alţi aditivi alimentari.
Doza zilnică maximă: Nespecificat
Nu s-a stabilit o doză zilnică maximă admisă.
Doza maximă de includere: Nespecificat
Nu s-a stabilit o doză zilnică maximă admisă.
Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente.
Contraindicații: Da
Cantităţile prea mari pot duce la anemie, prin eliminarea masivă a fierului din organism.
Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.