Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, obţinut pe cale chimică din propanol şi acid galic, folosit atât în industria produselor cosmetice, cât şi în producţia alimentară. Utilizat ca antioxidant împotriva râncezirii grăsimilor din alimente individual sau în combinaţie cu alţi galaţi sau butilaţi (E 319 – 321), în diverse grăsimi animale sau vegetale, cât şi în amestecuri pentru patiserie, snacksuri, supe şi ciorbe instant, sosuri, fructe procesate, cereale, mirodenii, produse din carne, cartofi deshidrataţi, arome şi lapte praf pentru distribuitoarele automate.
Doza zilnică maximă: 1,4 mg/kg corp
Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 1,4 mg/kg corp.
Doza maximă de includere: 100-1000 mg/kg
Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 1,4 mg/kg corp.
Efecte secundare: 1
Eczeme cutanate, afecţiuni gastrice şi hiperactivitate.
Contraindicații: Nu
Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.