În UE, chiriile și prețurile caselor au crescut considerabil

InfoCons imobiliare

InfoCons te ajută să fii informat! Pe teritoriul UE, chiriile și prețurile caselor au parcurs un traseu instabil, cu scăderi abrupte, ori creșteri însemnate. Analizând situația din 2021 și având ca reper anul 2020, se poate observa o creștere de până la 1,3% pentru chirii, respectiv 7,3% pentru prețurile locuințelor.

Cum arată statisticile UE? Între anii 2010 și 2011, prețurile caselor și chiriile au urmat un curs stabil, însă din anul 2011, acest curs s-a modificat considerabil. În timp ce, chiriile s-au majorat de-a lungul timpului până în 2021, prețurile caselor au fluctuat. În perioada 2010-2021, chiriile au crescut cu până la 16%, în timp ce prețurile caselor s-au majorat cu până la 34%.

Alerta InfoCons! 264 tipuri de masti neconforme dintre care 40.15% sunt contrafacute! Sanatatea populatiei este in siguranta?!

O perspectivă la nivel european.  Pe teritoriul a 18 state din UE, prețurile caselor au crescut mai mult decât chiriile.Prețurile caselor au crescut în 23 de state din Uniunea Europeană (printre care și România), în timp ce doar în 4 state de pe teritoriul UE au scăzut. Statele ce înregistrează cele mai mari creșteri sunt Estonia (+133%), Luxembourg (+111%) și Ungaria (+109%), iar cele ce înregistrează scăderi sunt Grecia (-28%), Italia (-13%), Cipru (-8%) și Spania (-3%).

Știai că recunoașterea calificărilor profesionale se poate face prin cardul profesional european?!

Sursa: Eurostat

 

Redactat de: Irina Dumitrache

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal