Tip: Ingredient
Definiție
Aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, substanţă – suport pentru alţi aditivi, agent de îngroşare şi agent de glazurare. Este un compus sintetic de origine minerală, care, la momentul descoperirii sale, în 1939, a fost utilizat ca substitut de plasmă umană, cât şi în multe alte aplicaţii medicale, farmaceutice sau cosmetice. În industria alimentară, se foloseşte ca agent de limpezire a unor băuturi, pentru acoperirea de suprafaţă a fructelot proaspete şi în suplimente alimentare sub formă de tablete sau drajeuri.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnică nu este limitată .
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică nu este limitată .
Doza de încorporare în alimente: Nespecificat
Descriere doza de încorporare în alimente: Se adauga in cantitatile prevazute de retete.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.
Contraindicatii: Nespecificat
Descriere contraindicatii: Nespecificat
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Acest aditiv nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.