Frigiderul este cel mai bun loc pentru depozitarea morcovilor. Aceștia pot fi păstrați cel mai bine în frigider, fie în ambalajul original, fie într-o pungă din plastic, care se leagă.
Asigurați-vă că frigiderul este setat sub 5 ° c.
Îl pot îngheța?
Da. Morcovii prăjiți sau neîncolțiți pot fi congelați. Puteți adăuga, de asemenea, morcov într-o pungă și congelați împreună cu ceapa și țelina tăiate cubulețe pentru o supă sau tocană.
Proaspeți pentru o perioadă mai lungă
Tăiați o felie mică de la fiecare capăt și puneți-o în apă rece.
Utilizați resturile
Stoarce partea de la morcovi rămasă amestecă cu ghimbir și cu lapte de ghimbir, limonadă, tei sau lapte de nucă de cocos pentru un suc exotic, răcoritor și nutritiv.
Puteți să utilizați resturile de la morcovi pentru realizarea unor brioșe, prăjitură cu morcov sau la salate.