Aditiv alimentar cu funcţii de regulator de aciditate, agent de întărire, afânător şi aromatizant. Adipaţii sunt, de asemeni consideraţi contaminanţi ai apei, aerului şi solului, proveniţi din arderea deşeurilor menajere urbane, din ape industriale uzate etc., care prezintă şi dezavantajul că se descompun foarte greu.Este un compus chimic utilizat în creme, umpluturi şi glazuri pentru produse fine de patiserie şi brutărie.
Cantitate max zilnica permisa/corp: 5 mg/kg corp
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 5 mg/kg corp.
Doza de încorporare în alimente: Nespecificat
Descriere doza de încorporare în alimente: Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete.
Efecte secundare: Nespecificat
Contraindicatii:DA
Descriere contraindicatii: Substante cu potential cancerigen.
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.
Acid adipic
« Înapoi la index