Aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, agent de îngroşare şi de aglomerare. Este un produs natural obţinut din mai multe specii de alge brune. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în toate produsele lactate, în dulciuri, creme, grăsimi emulsionate tartinabile cu sau fără arome, sosuri, îngheţate, fructe şi legume prelucrate, conservate, produse din carne etc. Alginaţii sunt permişi în preparate destinate sugarilor şi copiilor mici, dar numai în budinci şi deserturi pe bază de cereale prelucrate. Se utilizează şi ca substanţă – suport pentru alţi aditivi alimentari.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Nespecificat
Descriere cantitate max zilnica permisa: Nu s-a stabilit o doză zilnică maximă admisă.
Doza de încorporare în alimente: 500 mg/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Doza de incorporare in alimente: 500 mg/kg.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente.
Contraindicatii: Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: DA
Descriere utilizare copii: Acest aditiv este admis in alimentele pentru copii in limitele impuse.
Acid alginic
« Înapoi la index