Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, având de asemeni şi funcţii de regulator de aciditate, conservant, aromatizant şi de dedurizare a apei. Se prezintă sub formele E 333(i)- Citrat monocalcic, E 333(ii) – Citrat dicalcic sau E 333(iii) – Citrat tricalcic, acestea fiind săruri de calciu ale acidului citric. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse pe bază de lapte, carne, peşte, fructe, legume, grăsimi, în produse de panificaţie, patiserie, cofetărie, sosuri, condimente etc., şi în unele suplimente alimentare destinate persoanelor cu probleme gastrice sau cu deficit de calciu.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnică admisă nu este limitată.
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă nu este limitată.
Doza de încorporare în alimente: Nespecificat
Descriere doza de încorporare în alimente: Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu produce efecte secundare.
Contraindicatii:Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.
Citrat de calciu
« Înapoi la index