Studiu carne de pui (piept de pui refrigerat) – InfoCons protectia consumatorilor te informeaza
InfoCons a realizat un studiu pe produsele tip piept de pui refrigerat din punctul de vedere al diferentei dintre masa neta declarata si masa de produs dupa preparare termica (pe grill la o temperatura de maxim 300 grade).
Studiul a fost realizat pe produsele tip piept de pui refrigerat de la urmatorii producatori/importatori/distribuitori :
- FRAGEDO;
- MEGA IMAGE ;
- AGRICOLA;
- BRAVIS;
- COCO RICCO ;
In ruma studiului realizat au reiesit urmatoarele :
- Diferenţa dintre masa netă declarată/masă netă cântarită în stare congelată – masa neta declarată a fost mai mare decât cea cântărită în toate cazurile, cu 3,4-8,2 %,
- Pierderi în greutate după tratamentul termic variaza intre 22,9 -35,9%
- Din punct de vedere senzorial – o singură probă neconformă, cu data de expirare în aceeaşi zi, care prezintă modificări de culoare şi miros usor înţepător.
Analizele au fost realizate in cadrul unui laborat acreditat.
Studiul integral poate fi accesat AICI

















