Care este amprenta de carbon pentru o sticla de vin ?!

Sticlele de vin sunt adesea de dimensiuni mai mari în comparație cu vinul pe care îl conțin. Dacă nu vă deranjează aspectul, puteți face o alegere ecologică simplă, optând pentru cutii de vin sau cartoane, care pot reduce deșeurile de ambalaje de aproximativ cinci ori și pot reduce emisiile de transport cu aproximativ o treime datorită greutății reduse. Această schimbare nu compromite calitatea vinului, deși vă poate limita varietatea. Dacă preferați vinul îmbuteliat, există încă oportunități de îmbunătățire a mediului în lanțul de aprovizionare.

 

Citeste si : Ce amprentă de carbon au fructele și legumele ?

 

În ceea ce privește amprenta de carbon a vinului, localizarea sursei contează mai mult decât continentul. Vinul local, dacă clima este potrivită, poate reduce amprenta de carbon cu 20 %. În mod surprinzător, vinul australian expediat în Regatul Unit are o amprentă mai mică decât vinul sicilian transportat rutier.

 

Impactul asupra mediului al vinului organic este neclar, deși acesta poate avea alte beneficii ecologice. Rețineți că, deoarece vinul este mai puțin diluat decât berea, este în general o alegere ușor mai ecologică pentru consumul de alcool.

 

Sursa: The book “How bad are bananas?” The Carbon footprint of everything by Mike Berners – Lee

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal