Reprezentantul InfoCons participă la întâlnirea organizată de Consumers International

În data de 23 mai 2024, un reprezentant InfoCons participă la întâlnirea pentru membri organizată de Consumers International pe platforma online Zoom. Principala temă a acestei întâlniri este construirea unor organizații de consumatori durabile prin inovație.

Discuțiile din cadrul acestei întâlniri vor fi în jurul construirii unor modele de afaceri durabile, pornind de la experiența și realizările Organizației Consumentenbond din Olanda. Aceștia au implementat cu succes un nou model de afaceri, „Consumentenbond Claim Services”, extinzându-și acoperirea dincolo de serviciile tradiționale. Această abordare inovatoare a atras 700.000 de participanți, cerând o mai mare responsabilitate pentru consumatori.

Pornind de la modelul Organizației Consumentenbond, în cadrul întâlnirii vor fi evidențiate realizări similare din întreaga lume, unde eforturile au dus la eliminarea taxelor bancare excesive, rambursări pentru evenimente anulate costisitoare și prevenirea creșterii prețurilor la energie cu aproape 200%.

În cadrul întâlnirii, următorii invitați vor lua cuvântul:

Reprezentanți ai mai multor organizații pentru protecția consumatorilor la nivel global vor împărtăși propriile experiențe referitoare la inițiative inovatoare în domeniul protecției consumatorilor.