INVITAȚIE PARTICIPARE LA UN WORKSHOP INTERNAȚIONAL ORGANIZAT ÎN CADRUL PROIECTULUI TRUST aWARE

Asociația INFOCONS este un “vehicul” de popularizare a standardelor de calitate în cadrul comunității digitale și oferă infrastructura necesară pentru testarea soluțiilor inovative dezvoltate în cadrul diferitelor proiecte Europene.

Misiunea proiectului European TRUST aWARE, respectiv obiectivul testării soluției îmbunătățite TrustAware este de a oferi un cadru holistic și eficient de securitate și confidențialitate digitală (S&P). Acest cadru include un set de instrumente și servicii noi și integrate, create în comun de cetățeni și de părțile interesate, cum ar fi echipele de intervenție în caz de urgență informatică (CERT), autoritățile de protecție a datelor (DPA), organizații, dezvoltatori și factori de decizie politică. Scopul este de a identifica, audita, analiza, preveni și atenua în timp util impactul diferitelor amenințări S&P asociate activităților digitale ale cetățenilor.

Prin intermediul acestui cadru, se urmărește sporirea încrederii în software și asigurarea conformității cu reglementările în vigoare. Testarea soluției TrustAware îmbunătățite se concentrează pe crearea unui mediu sigur și de încredere pentru utilizatori, asigurându-se că toate părțile implicate colaborează eficient pentru a aborda provocările de securitate și confidențialitate într-o manieră coordonată și proactivă.

TrustAware își propune să abordeze această problemă prin furnizarea de informații și instrumente utile pentru diverse părți interesate. Proiectul oferă mecanisme eficiente pentru protejarea libertății, securității și vieții private a cetățenilor. În plus, TrustAware consolidează încrederea în software-ul digital, îmbunătățește siguranța cibernetică și întărește poziția de piață a UE.

În data de 1 Februarie 2024 Asociația InfoCons a lansat campania de conștientizare ca parte a procesului de recrutare pentru testarea variantei Gama a soluției TRUST aWARE, iar în luna Martie 2024 aceasta va programa câteva sesiuni cu părțile interesate, care sunt utilizatori ai serviciilor online de social media, interesați de domeniul confidențialității și securității digitale.

Un element important pentru această etapă de testare a variantei Gama, versiunea îmbunătățită de la Beta, a soluției inovative TRUST aWARE este existența unui tablou de bord funcțional updatat. Acesta facilitează partenerilor pilot să interacționeze mai intens cu comunitatea lor. Astfel, se va putea obține feedback continuu din partea membrilor comunității privind funcționalitățile și utilitatea soluției dezvoltate.

Vă invităm să vă exprimați disponibilitatea de a participa la un workshop online – Testare DASHBOARD, organizat de membrii proiectului TRUST aWARE.

Participanții vor primi diplome de participare la workshop-urile internaționale organizate în cadrul proiectului ”Enhancing Digital Security, Privacy and TRUST in softWARE H2020-SU-DS03-2020”: Digital Security and privacy for citizens and Small and Medium Enterprises and Micro Enterprises www.trustaware.eu

Notă: Partenerii consorțiului TRUST aWARE vor colecta date cu caracter personal despre comportamentele, atitudinile și expunerea oamenilor la amenințările la adresa securității și a vieții private atunci când utilizează diferite instrumente digitale. Pentru a face acest lucru, TRUST aWARE și @TRILATERAL_Research au creat un plan de gestionare a datelor și un cod de conduită, pentru a asigura o utilizare responsabilă și eficientă a datelor. Ne rezervăm dreptul de a organiza un workshop cu minim 10 participanți. Cazurile particulare vor fi discutate pentru a se organiza evenimentele în cele mai bune condiții.

 

 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal