Sorin Mierlea , Președintele InfoCons participă la evenimentul Parteneriat European pentru Etică și Integritate

Sorin Mierlea , Președintele InfoCons participă astăzi , 21 Mai 2024 la evenimentul de multiplicare din cadrul proiectului Erasmus+ ,,Parteneriat European pentru Etică și Integritate”, care va avea loc la București .

Proiectul este implementat de către Direcția Generală Anticorupție, în colaborare cu următoarele instituții: Centrul Multifuncțional de Formare Schengen din România, Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Direcția de Securitate Internă din Bulgaria, Università Cattolica del Sacro Cuore din Italia și Valsts Administracijas Skola din Letonia .

Obiectivul general al proiectului este acela de a crește capacitatea agențiilor anticorupție și a instituțiilor de formare profesională de a gestiona și de a produce schimbări în procesele și metodele de formare în domeniul eticii și al integrității, inclusiv prin intermediul educației digitale.

Evenimentul de multiplicare ne va permite să împărtășim cu dumneavoastră și să evidențiem principalele opțiuni și practici posibile legate de formarea în domeniul eticii și integrității, așa cum sunt descrise în cele 3 rezultate ale proiectului:

  1. Curriculum de formare anticorupție, etică, integritate pentru formarea inițială a angajaților (de exemplu, formarea inițială pentru aplicarea legii), cu accent pe contextul non-formal de formare;
  2. Curriculum de formare anticorupție, etică și integritate pentru utilizare în cadrul unor cursuri cu specific anticorupție pentru funcționari publici sau societatea civilă
  3. Curriculum de formare pentru formatori anticorupție pentru a sprijini activitățile de formare fie în mediul academic, fie în domeniul formării continue (de exemplu: consilier pentru integritate, formatori anticorupție etc.).

 

Agenda evenimentului se poate consulta AICI .