Reprezentantul InfoCons participă la workshopul „Comunicații pentru Viitor: Inovație și Cercetare în Era Digitală”

Reprezentantul InfoCons participă la workshopul „Comunicații pentru Viitor: Inovație și Cercetare în Era Digitală” .

Evenimentul este organizat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București cu ocazia  Zilei Mondiale a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale și va avea loc la Palatul Parlamentului .

Într-o eră caracterizată de progres tehnologic rapid, acest eveniment adună lideri din industrie, academie și sectorul public pentru a analiza implicațiile și direcțiile viitoare ale domeniului comunicațiilor. În deschiderea evenimentului, oficialități de rang înalt vor aduce în prim-plan perspective asupra importanței cercetării și inovației în domeniul comunicațiilor, conturând cadrul pentru discuțiile ce urmează.

Primul panel, intitulat „Tranziția către Radioul Digital și Impactul 5G Broadcasting în România”, analizează două aspecte esențiale ale evoluției mediului media în România: tranziția către radioul digital și impactul tehnologiei 5G broadcasting. De la schimbările din modul în care ascultătorii accesează și consumă conținut radio la posibilitățile oferite de tehnologia 5G pentru distribuția conținutului media, panelul va explora provocările, oportunitățile și implicațiile acestor schimbări pentru industria media și pentru publicul român.

Cel de-al doilea panel, „Viitorul Comunicațiilor 5G și Impactul asupra Societății: De la Automatizare la Interacțiune Umană”, aduce în prim-plan dezvoltările recente în tehnologia 5G și modul în care acestea influențează sectoarele cheie ale economiei și viața cotidiană, de la industrii emergente la aspecte precum interacțiunea umană și mobilitatea urbană. Fiecare panel va fi moderat de experți recunoscuți în domeniul comunicațiilor și va oferi o platformă pentru schimbul de idei și perspective între participanți și vorbitori.

Sesiunile de întrebări și răspunsuri vor completa fiecare sesiune, facilitând interacțiunea. Prin intermediul acestui eveniment, ne propunem să încurajăm colaborarea și inovația în domeniul comunicațiilor, pregătind terenul pentru un viitor mai conectat, mai eficient și mai incluziv.