Anual, la 12 Aprilie, este marcată Ziua mondială a aviației și cosmonauticii. În 12 Aprilie 1961, omenirea făcea primul pas spre descoperirea Universului prin cosmonautul sovietic Yuri Gagarin, primul om care a privit planeta Pământ din spațiu.

În 2011, la 50 de ani de la zborul lui Gagarin, Adunarea Generală a ONU a declarat 12 aprilie — Ziua internațională a zborului omului în spațiu, prin Rezoluția 65/271 din 7 aprilie. Adunarea Generală și-a exprimat convingerea privind existența interesului comun al omenirii în promovarea și extinderea explorării și utilizării spațiului cosmic, ca bun al întregii omeniri, în scopuri pașnice, iar beneficiile dobândite să se răsfrângă asupra tuturor statelor.

 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal