Ce inițiativă va fi cea mai favorabilă antreprenoriatului?

InfoCons – o9atitudine ! – InfoCons te informează: 

Ce inițiativă va fi cea mai favorabilă antreprenoriatului?

Antreprenoriatul este cel mai puternic motor de creștere economică și de creare de locuri de muncă. Însă care este inițiativa europeană cea mai creativă și mai de succes în sprijinirea înființării de întreprinderi și în crearea de noi locuri de muncă? Pentru a afla răspunsul la această întrebare, Comisia Europeană a lansat in data de 15 februarie  Premiile pentru promovarea întreprinderilor europene (EEPA) 2013. Premiile recompensează cele mai bune inițiative publice și cele mai bune parteneriate public-privat care promovează dezvoltarea întreprinderilor și antreprenoriatul. Anul acesta, a fost adăugată o nouă categorie care premiază proiecte reușite ce contribuie la economia verde.

IMM-urile dispun de un mare potențial de creare a locurilor de muncă, și anume 85% din totalul acestora. Dintre europeni, 37% și-ar dori să nu aibă alt șef decât propria persoană. Tinerii sunt atrași încă și mai mult de antreprenoriat : 45% dintre cei cu vârste între 15 și 24 de ani îl percep ca pe o opțiune realistă de carieră. Dacă s-ar putea valorifica acest potențial, ar putea fi create milioane de întreprinderi noi pe lângă cele 20,8 de milioane de întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) existente în UE. EEPA urmăresc să contribuie la fructificarea acestui potențial prin recompensarea inițiativelor de succes în acest domeniu.

Antonio Tajani, vicepreședinte al Comisiei Europene, comisar pentru industrie și antreprenoriat, a declarat: `Avem cu toții de învățat din aceste povești de succes despre cum pot fi create mai multe locuri de muncă și despre cum se poate sprijini redresarea economiei europene. Miracolul economic din Europa postbelică s-a bazat pe antreprenoriat și pe deciziile îndrăznețe luate de personalități din acest domeniu. Dacă dorim nu numai să sprijinim dezvoltarea întreprinderilor existente, ci și să stimulăm creșterea în Europa, trebuie să ne concentrăm și asupra întreprinderilor noi. Premiile pentru promovarea întreprinderilor vor contribui la garantarea faptului că potențialul antreprenorial enorm al Europei poate fi exploatat integral.`

Pentru informații suplimentare privind Premiile pentru promovarea întreprinderilor europene, vizitați site-ul internet, urmăriți premiile pe Twitter în engleză, franceză, spaniolă, italiană sau germană sau vizitați pagina de Facebook oficială dedicată premiilor.

Sursa: Comisia Europeana – Comunicat de presa

InfoCons a lansat campania `Antreprenor cu o9atitudine!` ce are ca  obiectiv general educarea si informarea consumatorilor din Romania cu privire la valorificarea potentialului antreprenorial pentru relansarea cresterii economice in cadrul unei Piete Unice; Educatia antreprenoriala atat in mediu liceal cat si in cel universitar. Targetul nostru il constituie educarea ceteanului roman si dezvoltarea atitudinii civice a acestuia, precum si implicarea autoritatilor de stat, alaturi de cetateni.

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din Romania – InfoCons – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.

 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal