53% dintre cetățenii UE au căutat online informații despre sănătate

În ultimele trei luni anterioare studiului din 2019 privind utilizarea TIC în gospodării și de către persoane fizice, unul din doi cetățeni ai UE (53%) cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani a raportat că au căutat informații de sănătate online legate de vătămare, boală, nutriție, îmbunătățire sănătate sau similar. Acesta a fost cu două puncte procentuale (pp) mai mare decât anul precedent (53% comparativ cu 51%) și cu 19 pp față de 2009 (32%).

Informații de sănătate online: cele mai populare în Finlanda, cel mai puțin populare în Bulgaria

În 2019, ponderea persoanelor cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani care au raportat să caute informații medicale online în scopuri private a variat în statele membre. Cea mai mare pondere a fost înregistrată în Finlanda, unde 76% dintre utilizatorii de internet au căutat online subiecte legate de sănătate în ultimele trei luni anterioare sondajului, urmate de Olanda (74%), Cipru (69%), Danemarca (67%) ) și Germania (66%).

Cipru raportează cea mai mare creștere în căutarea informațiilor de sănătate online, cea mai mică fiind din Luxemburg

În ultimul deceniu, ponderea persoanelor care solicită informații medicale online a crescut în toate statele membre ale UE. Cea mai mare creștere a fost înregistrată în Cipru (+53 pp), urmată de Croația (+37 pp), Cehia (+36 pp) și Grecia (+ 35 pp), în timp ce cele mai mici creșteri s-au observat la Luxemburg (+4 pp, pauză în serii de timp în 2018), Franța (+13 pp), Italia (+14 pp) și România (+ 15 pp).

Notă: Uniunea Europeană (UE) include 27 de state membre ale UE. Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020.

Sursa: Eurostat

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal