In fiecare an, data de 18 noiembrie marcheaza Ziua Europeana a Informarii despre Antibiotice. Scopul sarbatoririi acestei zile  este de a atrage atentia asupra fenomenului de rezistenta a bacteriilor la antibiotice, situatie care ar putea fi evitata prin constientizare si responsabilizare. Principala cauza a acesteia este reprezentata de utilizarea irationala a antibioticelor. Antibioticele se elibereaza din farmacii fara retete, iar populatia, din pacate, exploateaza aceste medicamente fara a cunoaste limitele. Oamenii iau decizii fara a cunoaste in totalitate cauzele, tratamentul adecvat si consecintele unui tratament gresit.

Actiunile desfasurate in aceasta zi au drept scop informarea populatiei; astfel, voluntarii ONG-urilor de profil abordeaza oamenii pe care ii intalnesc pe strada si le explica diferentele intre un virus si o bacterie, precum si intre o boala virala si una bacteriana si ca nu orice sindrom flu-like trebuie tratat cu antibiotice.

A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons isi exprima intreaga consideratie fata de acest prilej de educare a populatiei ca prim pas spre o lume guvernata de principii corecte din punct de vedere medical. Alege in cunostinta de cauza! Fii informat!

InfoCons – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Pe același subiect

Distribuie

Meniu