17 octombrie – Ziua Internationala pentru Eradicarea Saraciei

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. 17 octombrie – Ziua Internationala pentru Eradicarea Saraciei

In fiecare an, pe 17 octombrie este marcata Ziua Internationala pentru Eradicarea Saraciei. Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite (O.N.U.) a hotarat, prin rezolutia 47/196 din data de 22 decembrie 1992, marcarea “Zilei Internationale pentru Eradicarea Saraciei`.

Banca Mondiala estimeaza ca aproximativ 1,3 miliarde de oameni din intreaga lume traiesc in saracie ( cu putin peste 1 dolar pe zi), iar cele mai recente date furnizate de Organizatia pentru Alimente si Agricultura arata ca, din totalul populatiei globale, de 7 miliarde de oameni, aproximativ 925 de milioane sufera din cauza foametei, saracia avand un rol determinant in decesul a cel putin 5 milioane de copii, in fiecare an, in intreaga lume.

Cu ocazia Zilei Internationale pentru Eradicarea Saraciei, InfoCons –  InfoCons isi exprima profunda consideratie fata de acest prilej de reconstientizare a rolului pe care fiecare din noi il are pentru diminuarea unora dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta mediile defavorizate din tarile in curs de dezvoltare.

Sa adoptam asadar, cu ocazia acestei zile, o9atitudine si sa alegem consumul responsabil!

InfoCons – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

Descarca aplicatia InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Descarca aplicatia InfoCons
Meniu