1 din 6 călătorii au fost efectuate cu avionul în 2017

În 2017, rezidenții Uniunii Europene (UE) au efectuat aproape 1,3 miliarde de călătorii cu cel puțin o ședere peste noapte, fie în țara lor de origine, fie în străinătate.

Unal din șase dintre aceste călătorii (218 de milioane) a folosit avionul ca principal mijloc de transport. Cea mai mare parte a călătoriei pe calea aerului a fost pentru motive personale 82%, în timp ce restul de 18% din călătoriile aeriene au fost în scopuri comerciale.

Pentru comparație, proporția de călătorii în scopuri comerciale, indiferent de mijloacele de transport, a fost ușor mai mică la 12%.

În perioada de cinci ani 2012-2017, numărul total de călătorii efectuate de rezidenții din UE utilizând toate modurile de transport a crescut cu 2%, în timp ce numărul avioanelor aeriene a crescut cu 15%.

Privind călătoriile personale, cele efectuate pe calea aerului au crescut cu 23% în total, cu o creștere de 42% pentru călătoriile în străinătate pentru mai puțin de 4 nopți.

Sursa: ec.europa.eu

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal