1 din 4 tineri locuiesc in gospodăriile supraaglomerate

În 2017, proporția tinerilor din Uniunea Europeană (UE) cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani care trăiesc în gospodării supraaglomerate a fost estimată la 26,7%. Aceasta este cu puțin peste 9 puncte procentuale mai mare decât rata de supraaglomerare pentru populație în ansamblu (17,5%).

Dintre statele membre ale UE, rata de supraaglomerare pentru tineri a variat considerabil. În Malta, 4,0% dintre tinerii cu vârste între 15-29 ani au locuit într-o gospodărie supraaglomerată în 2017, în timp ce în România rata a ajuns la 65,1%.

Un total de 10 state membre au avut o rată de supraaglomerare pentru tineri în 2017, care era mai mare decât media UE. Dintre acestea, șapte (Slovacia, Letonia, Polonia, Croația, Ungaria, Bulgaria și România) au raportat că mai mult de jumătate din populația lor tânără locuia în gospodării supraaglomerate.

Datele studiului se pot vedea aici.

Cea mai mare diferență de puncte procentuale dintre rata de supraaglomerare pentru grupa de vârstă 15-29 ani și populația în ansamblu a fost observată în Bulgaria (cu aproape 20 de puncte procentuale mai mare pentru tineri). În Danemarca, Olanda, Cipru, Suedia și Finlanda, rata de supraaglomerare a tinerilor a fost de cel puțin două ori mai mare decât rata pentru populație în ansamblu.

Populația de referință acoperită de aceste date este reprezentată de toate gospodăriile particulare și de membrii actuali care locuiesc pe teritoriul unui stat membru al UE în momentul colectării datelor. Persoanele care locuiesc în gospodării colective și în instituții sunt, în general, excluse din populația țintă.

Cum este definită rata de supraaglomerare?

Rata de supraaglomerare este procentul populației care trăiește într-o gospodărie supraaglomerată. Se consideră că o persoană locuiește într-o gospodărie supraaglomerată dacă gospodăria nu are la dispoziție un număr minim de camere egal cu suma:

  • cameră pentru gospodărie;
  • cameră pe cuplu în gospodărie;
  • cameră pentru o singură persoană în vârstă de 18 ani și mai mult;
  • cameră pe pereche de persoane singure de același sex între 12 și 17 ani;
  • cameră pentru o singură persoană cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani și care nu este inclusă în categoria anterioară;
  • cameră pe pereche de copii sub 12 ani.

Sursa: Europa.eu

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal