1 din 3 ferme din Uniunea Europeană se aflau în România în 2016

Peste 171 de milioane de hectare de pământ de pe suprafața Uniunii Europene au fost folosite pentru producția agricolă în 2016, echivalentul a aproape 40% din totalul suprafețelor de pământ din UE. Pe această suprafață s-au regăsit în jur de 10.3 milioane de ferme și de fermieri.

33% din totalul fermelor s-au aflat în România, de departe lider la acest capitol, cu aproape 20 de procente mai mult decât țara de pe poziția secundă, Polonia (14%).

Citește și:

-Europa trebuie să-și dezvolte latura inovatoare

Deși numeroase, marea majoritate a fermelor din UE au o suprafață mică, sub 5 hectare pentru 65% din totalul acestora. Cu toate acestea, fermele foarte mari, de peste 50 de hectare, aflate în proporție de numai 7%, acoperă mai mult de 2 treimi din suprafața arabilă a Uniunii Europene. Acest contrast se observă și pe teritoriul țării noastre, unde 9 din 10 ferme au suprafețe mai mici de 5 hectare (92% din totalul de 3.1 milioane de ferme), însă fermele care depășesc 50 de hectare, deși sunt în număr foarte mic (0.5%), acoperă mai mult de jumătate din suprafața arabilă a țării.

Numărul mare de ferme este însă administrat de o populație îmbătrânită a fermierilor, 44.3% din fermierii români fiind în vârstă de 65 de ani sau chiar mai bătrâni. Doar Portugalia (cu peste 50%) și Cipru (44.6%) ne depășesc la acest capitol.

Sursa: eurostat.

Citește și:

-Află cine se alătura familiei de ambasadori InfoCons!

-Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

-Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615.

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal