Margarină din grăsime vegetală cu până la 6 E-uri

(informații bazate pe studiul InfoCons realizat pe margarină)

Am analizat 13 produse tip margarină / grăsime vegetală / grasime vegetală tartinabilă, pe baza informațiilor de pe etichetă, provenind de la 3 producători / furnizori / distribuitori: Unilever Romania, Orkla Foods Romania, Mega Image SRL.

Citește și:

– Sfaturi practice privind economisirea până la 20% din facturile de încălzire și electricitate

Ca urmare a realizării acestui studiu a reieșit faptul că, în ceea ce priveste numărul de E-uri, din cele 13 de tipuri de produse analizate, acestea variază între 3 și 6 E-uri:

  • 8% din produsele analizate au în conținut 3 E-uri;
  • 15% din produsele analizate au în conținut 4 E-uri;
  • 54% din produsele analizate au în conținut 5 E-uri;
  • 23% din produsele analizate au în conținut 6 E-uri.

84.61% din produsele ce fac prezentul studiu au menționat pe etichetă procentul de grăsime conținut, acesta având valori cuprinse între 20% grasime per produs până la 70% per produs.

Toate produsele au menționat pe etichetă valoarea energetică, iar aceasta variază de la 180 kcal per 100 gr pana la 630 kcal per 100 gr.

În ceea ce privește conținutul de carbohidrați, acesta este menționat pe etichetele a 84.61% dintre produsele analizate, prezentând valori cuprinse între 0.5 gr per 100 gr pana la 1.5 gr per 100 gr.

Conținutul de sare este inscripționat pe toate etichetele produselor analizate, iar acesta variază între 0.05 g/100g de produs si 1 g/100g de produs.

Pentru a vizualiza rezultatele complete ale studiului, accesati tabelul aici.

Citește și:

– Creditele de consum

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal