Cand va aflați in alta tara din UE, cardul european de asigurari sociale de sanatate (CEASS) va faciliteaza accesul la serviciile medicale de care ati putea avea nevoie. Astfel, puteti economisi timp si bani. 

 

Daca va aflati in alta tara din UE, CEASS va ofera acces la unitatile medicale de stat si va permite sa beneficiati de tratamentul la care au dreptul si cetatenii asigurati in tara respectiva. Costurile difera de la o tara la alta, in functie de sistemul de sanatate, dar cardul le-ar putea reduce si, in unele tari, v-ar putea garanta chiar si acces la ingrijiri gratuite.

Cardul se obtine de la casele naționale de asigurari de sanatate si poate fi folosit in toate cele 28 de tari ale Uniunii Europene, precum si in Islanda, Norvegia, Elveția si Liechtenstein.

Fiti pregatiti!

Cand calatoriti, chiar daca sunteti in posesia cardului european de asigurare de sanatate, nu uitați ca:

– Nu este o alternativa la asigurarea de calatorie, aceasta nu acopera costurile serviciilor medicale private sau costuri precum pretul calatoriei cu avionul inapoi in tara de origine ori contravaloarea bunurilor pierdute/furate;

– nu va acopera costurile in situația in care scopul expres al calatoriei dumneavoastra este de a obține tratament medical;

– nu garanteaza servicii gratuite, date fiind diferentele dintre sistemele de sanatate ale fiecarei tari, este posibil ca unele servicii care sunt gratuite in tara dvs. sa nu fie gratuite intr-o alta tara.

 

Atentie! Daca va schimbați resedinta obisnuita intr-o alta tara, pentru a primi ingrijiri medicale in noua tara, va recomandam sa utilizati formularul S1, in loc de CEASS.

InfoCons – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

FII INFORMAT! IA ATITUDINE! – 0219615

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal