ATENTIE! 8 E-uri in mustar! 44.82 % din produsele studiate nu au mentionat pe eticheta continutul de boabe/faina de mustar

8 E-uri in mustar!!

44.82 % din produsele tip mustar nu au pe eticheta continutul de boabe/ faina de mustar!

InfoCons – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons a realizat studiul pe produsele tip mustar ce se regasesc pe piata din Romania.

In cadrul studiului au fost analizate 29 de produse tip mustar, achizitionate in mod aleatoriu si anonim in luna iulie 2014.

Ca urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca, in ceea ce priveste numarul de E-uri, din cele 29 de tipuri de produse analizate, acesta variaza intre 0 si 8 E-uri:

 • 34.48% din produsele analizate au in continut 3 E-uri;
 • 24.13 % din produsele analizate au in continut 2 E-uri;
 • 13.79 % din produsele analizate au in continut 1 E ;
 • 10.34 % din produsele analizate au in continut 4 E-uri;
 • 6.89 % din produsele analizate au in continut 7 E-uri;
 • 3.44% din produsele analizate au in continut 8 E-uri;
 • 3.44% din produsele analizate au in continut 6 E-uri;
 • 3.44% din produsele analizate au in continut 0 E-uri;

Produsele tip mustar care au stat la baza studiului au ca distribuitor/producator urmatoarele companii: S.C. Productie Ardealul S.R.L., S.C. CONTEC FOODS S.R.L., S.C. Carrefour Romania S.A., S.C. Univer Product S.R.L., Unilever South Central Europe S.A., S.C. Mersel Company S.R.L., Auchan Import-Export Romania, Auchan Romania S.A., Romania Hypermarche S.A., S.C. Mega Image S.R.L., S.C. Boromir Prod S.A., S.C. Papalito Trading S.R.L., S.C. Trust Orizont S.A., Kaufland Romania SCS, S.C. Ferma Honigberg S.R.L., S.C. Lidl Discount .S.R.L., REWE Romania S.R.L., S.C. Profi Rom Food S.R.L., Kamis-Condimente S.R.L.

Continutul de boabe/ faina de mustar variaza intre 15 % si 30 :

 • 13,79 % din produsele supuse studiului au in continut boabe/faina de mustar de 20%;
 • 10,34% din produsele supuse studiului au in continut boabe/faina de mustar de 16.5%;
 • 6.89% din produsele supuse studiului au in continut boabe/faina de mustar de 16%;
 • 6.89% din produsele supuse studiului au in continut boabe/faina de mustar de 18%;
 • 3.44% din produsele supuse studiului au in continut boabe/faina de mustar de 30%;
 • 3.44% din produsele supuse studiului au in continut boabe/faina de mustar de 23.5%;
 • 3.44% din produsele supuse studiului au in continut boabe/faina de mustar de 19.5%;
 • 3.44% din produsele supuse studiului au in continut boabe/faina de mustar de 15%;
 • 3.44% din produsele supuse studiului au in continut boabe/faina de mustar de 16.2 %;

ATENTIE! 44.82 % din produsele studiate nu au mentionat pe eticheta continutul de boabe/faina de mustar.

Gramajul produselor studiate variaza intre 150 – 500 grame, iar 72.41 % din aceste produse au mentionat pe eticheta valoarea nutritionala.

34.48% de produse au mentionat pe eticheta valoarea zaharurilor, aceasta variaza intre 0.9 si 6.2 grame / 100 grame de produs.

Pentru mai multe informatii puteti accesa detaliile testului.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de InfoCons – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza.

InfoCons (www.infocons.ro) unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

Ia atitudine! Cunoaste-ti drepturile si exercita-le apeland 021 9615!

Reprezentantii mass-media pot avea acces la studiul complet trimitand o solicitare in acest sens pe adresa presa@infocons.ro.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal